Vine al cau/esplai

L'esplai es una veritable escola de ciutadania i participació

L'esplai es una veritable escola de ciutadania i participació

La Secretaria de la Joventut, conjuntament amb les principals organitzacions que formen la constel·lació del moviment de lleure a Catalunya han editat una serie de vídeos, que fan un repàs, des de distints punts de vista sobre el que és l’educació en el lleure i les virtuts i valors que l’emmarquen.

Són vídeos curts, fàcils de veure i disponibles en distintes llengües, a part del català, adaptats per tant a la realitat multicultural del nostre país.

Parlen dels monitors i monitores (centrat en l’Esplai Sant Llorenç, de Sant Feliu), de les activitats de l’esplai, amb el Pingüí de Sant Andreu de la Barca. Parlen també del Cau, la versió escolta de l’esplai, de les sortides i clou amb un vídeo de síntesi sobre els valors de l’educació en el lleure. Els vídeos estan ben fets i reflecteixen la realitat d’aquest moviment educatiu, tant important a Catalunya i sovint tant ignorat i menystingut.

La iniciativa s’acompanya d’una base de dades que intenta recollir i localitzar fàcilment el conjunt del lleure català. Aquí trobareu les de Sant Feliu, bastant des-actualitzada (ni Garbí, ni Sanjoni existeixen!), el que fa pensar que no està gaire contrastada. També trobo a faltar que la base de dades inclogues les adreces web de les entitats que en tenen. Seria una posada al dia complerta, per a una iniciativa esplèndida..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s