Generació “Peter Pan”

Realment, George és una mica kidult!

Realment, George és una mica kidult!

Fa uns anys, uns quan ja, parlàvem en els fórums educatius, de les persones que no volien créixer i mostraven un caràcter infantiloide i dèiem d’elles que tenien la “síndrome de Peter Pan“, en referencia a l’obra de James Matthew Barrie i que mostrava un nen que no volia deixar de ser-ho, prenen el món com el seu camp de joc.

Avui he recuperat aquesta definició en un article de El País, però ara referida a tota un generació de persones que han pensat que el món era un conte i ara es donen de morros amb la realitat, amb la hipoteca i amb les dificultats per enfocar la seva vida. Son les persones que estan en la trentena i que a l’estat espanyol, són la generació majoritària. Son els Baby Boomers dels anys 70, la generació més ben formada, que han obert camins i canviat la societat, però que en termes reals ho tindrà més difícil que els seus pares. Quan han sabut la resposta sobre el que fer amb la seva vida, els han/hem canviat la pregunta.

Val la pena llegir l’article perquè en termes generals descriu molt bé el problema i les causes. Alguns abocats al consum i estimulats a la compra d’una vivenda, que ara molts no poden pagar, són els boomerang que retornen a casa dels pares amb la maleta plena de desconcert i frustració.

D’altres, viuen al dia, gaudint (consumint) del que quan eren més joves no varen poder gaudir i posen de moda l’esperit juvenil i el comportament infantil d’en Peter Pan. La diferencia és que ells són ja adults, són el que l’article anomena adultescents o el kidults, carn de canó laboral i pressa de totes les campanyes de màrqueting, que tenen el cor jove i la cartera disposada a gastar en ells mateixos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s