Entre el 7 i el 9

Karmic KoalaEn dies en que alguns pobles del món amb el número 7 al seu patronímic fan seguidisme a Microsoft i el seu nou sistema operatiu, amb el que aquesta empresa intenta recuperar una mica del prestigi perdut a causa del Vista, trobem que avui està anunciada una nova proposta númerica, aquest cop entorn el 9.

Reconec que cada cop m’agrada més Ubuntu i tot i que no renego dels sistemes operatius de Microsoft, la versió 9.10 d’Ubuntu, anomenada “Karmic Koala” te un excel.lent aspecte i a primera vista molt poc que envejar al 7 del programari de pagament.

La facilitat de instal·lació d’Ubuntu enderroca un dels darrers prejudicis dels mandrosos instal.lats en Windows. La gestió del programari és fantàstica i una cosa que aprecio molt, per experiència pròpia, és la major facilitat de gestió de les wifi en Ubuntu que en XP (no se com ho porta el 7). La inclusió del sistema d’arxius Ext4, que millora l’eficiència del sistema per sobre del que ofereix l’NTFS de Microsoft o del mateix Ext3 sobre el que treballen encara la majoria del Linux.

Un aspecte agradable, net i modern, afegit a la major seguretat del sistema front els atacs externs sumat al cada vegada millor WINE imprescindible pels que encara utilitzem programari de Windows (per gust o per imperatiu legal), acaben de rematar la proposta del que avui segurament és la millor proposta de la constel.lacio linuxera (amb perdò dels FreeBSD)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s