Treballs de tardor 3: Olives adobades

Ens han donat unes poquetes olives verdes, així que les adobarem per a provar-les el dia de Nadal.

Després de rentar-les, les esberlem amb un cop de martell, convé que quedin una mica obertes ja que així marxa l’amargor i agafaran millor el gust del condiment. Quan ja les tenim totes obertes les posem en un cubell en aigua durant una setmana, perquè perdin amargor i es puguin menjar. Canvien l’aigua cada dia.

Passat aquest temps, les esbandim i les col.loquem en un pot de vidre amb un parell de grapats de sal, unes quantes fulles de llorer, unes branquetes de farigola i uns grans d’all.

Tot junt ho cobrim d’aigua, amb una prima cap d’oli a la superfície i les guardem en un lloc fosc, en tres o quatre setmanes ja seran “menjables”

 

Les olives a punt per ser trencades

Les olives a punt per ser trencades

 

Un cop de martell per esberlar-les

Un cop de martell per esberlar-les

 

Llorer, all i farigola

Llorer, all i farigola

 

Evasades, amb una capa d'oli a sobre

Envasades, amb una capa d'oli a sobre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s