Biblioteques

Avui he presentat en videoconferència a la seu del STSI, la memòria de resultats del programa de formació en TIC per al personal de les biblioteques públiques de Catalunya. Estàvem a la sala un curiós partenariat: Red.es, la STSI, el Departament de Biblioteques de la Generalitat, l’empresa Pròxima (amb qui compartíem la implementació del projecte) i nosaltres, la Fundació Esplai.

I el més extraordinari (i ho dic perquè no és gaire habitual) és que tota aquesta gent hem format un equip entestat, cadascú des de la seva posició, en que el programa sortís bé i fos útil per a les persones que impulsen les biblioteques del país i hem col·laborat perquè així fos.

Des del mes de gener que vàrem començar fins ara, unes 400 persones que treballen en aquests importants equipaments, han fet cursos de diferent contingut, tots entorn a les TIC i la majoria a distancia. Nosaltres hem centrat la nostra acció en els persones de nivell tecnològic baix (alfabetització tecnològica bàsica), en la utilitat que pot tenir a les biblioteques la Web 2.0 i en el bloc com eina de promoció de la biblioteca. Hem format 229 persones distintes amb un nivell de satisfacció molt alt.

La valoració de la nostra feina, feta per la  Generalitat i per Red.es ha estat molt positiva, remarcant l’alt nivell de consecució dels objectius i les portes que a partir d’ara s’obren. Tot un final encoratjador, que volem compartir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s