Teresa Forcades

He mirat d’una tirada el vídeos sobre la grip A de la Teresa Forcades, monja benedictina i doctora experimentada, la seva sinceritat i valentia són una ventada d’aire fresc procedent d’un sector social del que habitualment només rebem mal humor i coercions.

Son sis vídeos, casi una hora, però la parla suau i amena de la doctora m’ha enganxat des del primer minut. Per si no teniu temps, he fet també una mica de resum dels punts que m’han cridat més l’atenció.

1. Què és la grip A?

No és una grip nova (vull dir, no coneguda fins ara), cada any hi ha grips tipus A i B (les tipus C no són problema) i les vacunes s’elaboren cada any en funció del tipus dominants. El tipus A, el més virulent, és el que va matar 18 milions de persones al 1918, va desapareix als anys 50 i va tornar aparèixer el 1977. Va ser recuperat d’una dona inuit, morta a la pandèmia del 18, que va ser trobada als gels de l’àrtic.

La novetat és la soca, que no es coneixia i va ser detectada per primer cop, en dos casos a Califòrnia, el mes d’abril del 2009. Des de l’abril fins a setembre va provocar 3.559 casos de mort al món, nombre menor de l’habitual en la grip estacional. Amb les dades científiques a la mà el virus de la grip nova, te una mortalitat inferior a la grip habitual.

2. Irregularitats

La periodista austríaca Jane Bürgermeister ha denunciat a la OMS i a càrrecs de farmacèutiques i governs. Al gener del 2009 la Baxter envia a 16 laboratoris europeus material per a la fabricació de vacunes de la grip estacional, per una casualitat, en un dels laboratoris receptors, a la República Txeca, un dels tècnics pel seu compte, realitza una prova extra de seguretat en animals de laboratori, que van morir tots contra l’esperat en els casos de la grip estacional.

En la comprovació posterior es va veure que en el material enviat, havia virus vius de la grip aviar (detectada el 2005) d’alta mortalitat però de baix potencial de contagi, barrejats amb virus de la grip estacional, de baixa mortalitat però de gran capacitat de contagi. La distribució d’aquesta barreja haguera significat la maximització de la possibilitat de recombinació en el cos humà d’ambdós virus  i per tant de l’aparició d’un nou virus molt letal i de gran capacitat de contagi.

La possibilitat de que això fos un accident és molt baixa, ja que significa saltar-se tots els mecanismes de bioseguretat que aquest laboratoris tenen. Aquest fet s’està investigant sota càrrecs de bioterrorisme. Dona la coincidència (per a ús dels mal pensats) que la Baxter és un dels fabricants de les vacunes de la grip A.

La segona irregularitat, és generadora de pànic i alarma social. Mireu la cronologia i trèieu vosaltres mateixos conclusions:

  1. 17 d’abril es donen els primers casos de grip A a Califòrnia
  2. 26 d’abril, als EEUU, amb 20 infectats i cero morts, es declara emergència nacional sanitària.
  3. El 29 d’abril, Margaret Chan, directora de l’OMS, declara l’alerta 5 de pandèmia (sobre una escala de 6, que per ser declarada ha de combinar alta mortalitat, generalització en diversos països i novetat de la malaltia).
  4. Maig 2009 la OMS canvia la definició de pandèmia, eliminant la característica de mortalitat.
  5. 11 de juny, Margaret Chan declara el nivell 6. Cal recordar que la grip A te una mortalitat inferior a l’ estacional.

Sota aquesta nova definició cada any la grip estacional hauria de ser declarada pandèmia, sota la definició anterior, no hi ha cap raó per declarar pandèmica la grip A (Organització Mundial de la Salut)

3. Conseqüències polítiques

La OMS realitzava recomanacions d’opcional compliment per als estats, al 2005 es va canviar la norma i en el cas de pandèmia, la OMS pot donar ordres d’obligat compliment als estats, per tant aquests, sota cobertura de l’OMS, poden declarar la vacunació obligatòria de la població i establir sancions als objectors, o les empreses pressionar els seus treballadors perquè es vacunin (pèrdua del lloc de treball, casos oberts a Anglaterra, França, EEUU)

La vacuna no és com la d’altres anys

  • Es recomana administrar-la en 3 dosis, primer 1 dosi per a la grip estacional + 2 dosis per la grip A, això no s’ha fet mai (tres dosi de vacuna en un any)
  • Porta coadjuvants d’un tipus no utilitzat fins ara massivament i més potents del que és habitual (multiplica per 10 la resposta immunitari), aquest coadjuvant fou utilitzat al golf pèrsic amb efectes secundaris importants en els soldats. Se’n fabriquen actualment 4600 milions de dosi (per a bona part de la població mundial). El coadjuvant substitueix la estimulació natural de la immunitat per l’artificial (amb efectes secundaris demostrats, com la paràlisi facial).
  • A canvi de proveir-los de les vacunes, les farmacèutiques forcen als  governs a signar acords d’impunitat legal. Als EEUU no es podrà demanar responsabilitats ni a les empreses ni als polítics

4. Reflexió

Si no s’hagués descobert el cas de la casa Baxter, ara possiblement tindríem una pandèmia mundial horrorosa. Per què això no ha tingut ressò mediàtic ni polític? (va passar al febrer).

Encara que es produís molta mortaldat per la grip A, és molt important resistir a la vacunació, perquè si hi ha molta mortaldat, això voldrà dir que el virus haurà mutat (el virus actual de la grip A no és greu) i per tant, la vacuna ja no serveix i si no hi ha mortaldat tampoc cal vacunar-se perquè el risc de posar-se aquesta vacuna (possibles efectes secundaris) és major que el risc de contraure la grip A.

5. Propostes

Podem llegir el document que te penjat al seu bloc, però que va en la línia de mantenir la calma, prendre precaucions de sentit comú, i no vacunar-se enguany. Aquí teniu el document en PDF, amb dades més exactes que als vídeos.

1. Lluitar per evitar la obligatorietat de la vacuna

2. Al que vulgui vacunar-se, que no se’l privi del dret a demanar responsabilitats i a ser compensat per possibles efectes secundaris

No hem de tenir por a la grip A tal com la coneixem ara, perquè te una mortalitat inferior a la grip estacional (European Center for Disease Prevention and Control)

Fa també la proposa d’una iniciativa legislativa popular.

6. Afegitó personal

Sembla que els feixistes de e-cristians ja l’han col.locada al punt de mira. Teresa Forcades, com una ovella entre llops.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s