Censura

Un tendeix a pensar que això de la Internet no coneix fronteres i que les dictadures no ho poden controlar, que des de casa i sense censures tenim tot el món al nostre abast, però la veritat és que la repressió i la censura real te la seva replica en el món virtual. Lamento no recordar on vaig veure aquesta comparativa, ben real i que podreu comprovar-ho vosaltres mateixos.

Parlem de la Xina i de les matances de la plaça de Tiananmen, entreu a Google imatges en català,  i feu la cerca en angles de  “tiananmen square protest” (protesta de la plaça de Tiananmen), veureu que totes les 20 imatges que apareixent tenen que veure amb la brutal repressió dels estudiants a l’any 1989.

En una altra pestanya del navegador, entreu al Google imatges en xinès, feu la mateixa cerca i comprovareu que totes les imatges son flors i violes, deixant ben clar que la plaça fa honor al nom de “Porta de la Pau Celestial

No se quin rol hi juga Google en aquest tema, però és denunciable la doble vara de mesurar que s’usa en funció de qui és el protagonista del fet, en aquest cas la Xina.

Imatges Google.cat

Imatges Google.cat

Imatges Google.cn

Imatges Google.cn

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s