Treballs de tardor 4: coliflor en conserva

No m’agrada la coliflor cuinada, així que quan hi ha exuberància productiva, com en aquests dies, tothom en menja menys jo. Ara bé per no menystenir un producte de l’horta tant formós, me la menjo adobada en vinagre. Com veureu és una feina senzilla de fer però dilatada en el temps.

La tallo primer en trossos menjables (en petits poms) i la rento, un cop escorreguda, la poso en una safata ben coberta de sal i la deixo a sol i serena durant uns 10 dies (que no és mulli si plou o hi ha rosada).

La sal te l’efecte de deshidratar la coliflor, facilitant la millor penetració del vinagre. Passats els dies, s’espolsa el millor possible la sal i s’envasa en un pot de vidre de tanca hermètica, conjuntament amb uns grans d’all, uns branquillons de farigola i unes fulles de llorer.

Tot s’omple fins a dalt de vinagre, posant una petita capa de protecció d’oli d’oliva a la part superior. I ja es pot guardar, en uns dos mesos estarà menjable i podrà acompanyar les olives i les amanides a l’àpat de Nadal.

 

S'agafa una coliflor ben formosa

S'agafa una coliflor ben formosa

 

Ben cobert de sal

Ben coberta de sal

 

Envasat amb all i farigola

Envasat amb all i farigola

 

S'hi posa un fina capa d'oli

S'hi posa un fina capa d'oli

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s