El preu de l’ADSL

La versió en paper del diari Público d’avui portava un entenedor gràfic de com està l’accés a Internet a les llars espanyoles. La sensació és de que fa ja força temps que no s’avança i que la barrera de poc més del 51% de llars connectades és realment un barrera infranquejable. El mapa dibuixa clarament les dues velocitats, la ràpida, encapçalades per Madrid y Catalunya i la lenta, amb Extremadura i Galícia per sota del 40%.

L’article també remarca l’alt preu de les connexions en comparació a la mitjana europea: un 70% per sobre!. La combinació del preu amb la  “sensació de poca utilitat” sembla que són els frens que ralentitzen el creixement de la connectivitat domestica. A tot això podem afegir la mala atenció dels proveïdors i la mala qualitat de la connexió que patim els que estem dins del 51% dels connectats.

Penetració de la banda ampla a l'estat

Penetració de la banda ampla a l'estat

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, organisme encarregat de la cosa i depenent del Ministeri de Industria,  l’únic que sembla que fa és negar l’obvietat i encarregar estudis (i donar la culpa al P2P, of course)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s