Aire Net

A Sant Feliu tenim el “privilegi” de tenir, entre d’altres coses, una cimentera (d’altres volen tenir un “cementiri”). L’antiga Sanson, ara la Cemex porten molts anys gratant la pedra calcària de la muntanya de Santa Creu, muntanya que arrecera la ciutat dels vents del nord als límits del ponent de Collserola.

Qui som veïns amb “vistes” sabem, veiem, les variacions dels fums que emet la planta, especialment de nit (perquè serà?), primer van començar cremant carbó (més barat que el gas) i els habitatges  situats prop en saben de les petites taques negres presents a la roba estesa, llegendes urbanes diuen que això passa perquè a les nits es retiren els cars microfiltres. Els darrers anys amb la crema de “llots” de la depuradora (també en tenim a Sant Feliu) ja no apareixent taques a la roba sinó que respirem les invisibles dioxines i furans producte de la incineració de plàstics i pintures (més barats que el carbó).

Ara sembla que mercès a la crisi econòmica això s’ha aturat (bé també després d’algunes manifestacions i de pancartes penjades als balcons), ja no funcionen el forns i també s’ha reduït el pas de camions. Caldrà veure com evoluciona tot, pero la bona noticia fora el desmantellament definitiu de la planta.

Auca de l'Aire Net

Auca de l'Aire Net

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s