Escola de Pirates

una de pirates

una de pirates

El passat dimarts sortia a El Periodico un article de mitja pàgina dedicada als delictes cibernètics a la Xina. Anunciava el tancament d’una escola on s’ensenyava, entre d’altres coses, a buidar comptes bancaris, tot en formació en línia, tenia milers de participants i també actuàvem com a supermercat de troians, cucs i d’altres bestioles. El que més em va cridar l’atenció de l’article va ser un paràgraf deliciòs:

No hi ha informàtics millors que els xinesos. Créixer en l’ecosistema hostil de la censura els acostuma a explorar les esquerdes. Burlar els milers de ciberpolicies que aixequen aquesta gran muralla cibernauta tossudament publicitada com a inexpugnable a Occident és un joc de nens per a ells. També hi ajuda l’escassetat d’oferta lúdica a la Xina rural, que empeny els joves a encadenar-se a l’ordi­nador en cibercafès.

En conclusió, la repressió, però fonamentalment l’avorriment, són la millor escola de informàtica. Una bona mostra de darwinisme social.

Serà per això que el govern vol reprimir el compartir arxius? Potser serà una bona idea per rellançar els estudis de informàtica. Ho tindrem tot a favor, repressió i milers de joves sense feina, avorrint-se a casa dels pares.

[El Periódico de Catalunya_9feb2010_Escola de Pirates]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s