Cabacés

Cabacés es el nom del poble situat al sud-oest del parc natural del Montsant, l’IEC diu que el nom correcte és Cabassers en reconeixement del topònim heretat dels àrabs (Abincabacer) i que te a veure amb el cabàs o la cabassa, estri per traginar les ametlles o les olives.

IEC: Llistat dels noms dels municipis del principat

IEC: Llistat dels noms dels municipis del principat

Varem anar a Cabacés perquè eren la festa major del poble, dedicada a Sant Blai, amb el pla de fer una passejada/caminada, cercar un lloc per dinar… Arribem al migdia a l’hora de les sardanes, una rotllana de gent endiumenjada marcava el contrapunt al ritme d’un cobla voluntariosa. Feia anys que no veia una ballada en directe.

Els carrers mostren un poble treballador, cases més riques amb cases més modestes les més, impecablement net i tot profusament guarnit amb senyeres perquè es noti que és festa. És un poble allargassat amb dos carrers que el creuen de punta apunta, el carrer Major i el carrer del Mig

Dinem al restaurant Neus, on confonem a un capella amb el cambrer, que després resulta que són dos, força joves, amb els que mantenim una estona de conversa. El menjar correcte, una mica car. Està just a l’entrada (costa de trobar ja que està mal senyalitzat)

I una sorpresa, pujant al mirador situat al damunt del poble, ens trobem a la Victòria, una dona de tota la vida del poble amb qui mantenim una estona d’agradable xarrada sobre el poble i la comarca.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s