Lime Survey

LimeSurvey

LimeSurvey

Aquestes darreres setmanes anem força enfeinats en diversos projectes que comporten l’ús d’eines interactives tipus enquesta. Mercès a la proposta d’un company de feina varem descobrir el Lime Survey una aplicació de codi lliure per a la generació d’enquestes en línia.

Es pot descarregar e instal·lar en el teu servidor (un xic complexa) i a partir de la teva instal.lació pots generar totes les enquestes que necessitis de manera fàcil i amb múltiples opcions, amb tota llibertat i amb els límits i condicions que tu et posis. La instal·lació disposa de diverses plantilles i d’un editor perquè les retoquis al teu gust.

Esta en múltiples idiomes, el català inclòs i permet fer una enquesta en diverses llengües. Les preguntes que pots construir són des de les més simples (si/no) fins a les matrius d’elecció múltiple més complexes. Permet també fer ramificacions o bifurcacions (si has contestat això, ves a la pregunta tal…). Permet importar/exportar preguntes entre distintes enquestes la qual cosa estalvia feina (pots crear-te una llibreria de preguntes d’ús freqüent)

Tauler de control, edició d'una pregunta.

Tauler de control, edició d'una pregunta.

Les enquestes poden ser públiques o d’accés restringint, amb accessos que es poden usar un sol cop. Les respostes poden ser anònimes o no.

Però el més interessant i útil són els informes que genera: té moltes possibilitats d’exportació de les dades (a full de calcul, a text…) i per si sol genera gràfiques, filtrades segons les teves necessitats. Concretament a la opció de generar informes en PDF, només li queda que li posis la teva portada i ja el pots presentar l’informe.

Exemple dels gràfics que genera

Exemple dels gràfics que genera

Si no disposeu d’un servidor propi, te també un servei gratuït, et fas un compte i ja pots començar a crear les teves enquestes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s