Adéu Espanya!

Sense interrogant i amb admiració, el programa de TV3, Adéu Espanya? emès el dijous passat va ser lider d’audiència a Catalunya. El reportatge, fa 4 repassades de 4 nacions sense estat occidentals: Grenlàndia, Escòcia, Quebec i Catalunya, que tenen en comú el fet d’esser societats democràtiques. Durant 1 hora i mitja (una mica llarg) repassa les posicions des de les 4 nacions, des dels 4 estats en el que estan ara, la seva historia i la seva viabilitat econòmica i jurídica. Catalunya passa amb nota i es pot comparar favorablement a Dinamarca o Àustria en potencial econòmic i en nivell de benestar ha oferir als ciutadans. Està clar el camí i més ara, alguns entrevistats suggereixen que sense el llast de l’espoli fiscal, Catalunya ja estaria sortint de la crisi (es poden fer moltes coses amb 15.000 milions).

Desmunta alguns mites, com per exemple la dependència econòmica de Catalunya vers Espanya, la globalització i els boicots han fet que el teixit econòmic català hagi après a prescindir del mercat espanyol miri a Europa i al món cada cop més, o bé si estarem o no a l’UE i sembla impensable que la Unió deixi fora a un nou estat que de fet ja és actualment a dins i que compleix amb escreix totes les condicions (i que a més esdevindria aportador net al pressupost comunitari).

Trobo una mica poruc l’enfoc quan presenten el tema des de la visió de Madrid, s’ho ventilen en dos minuts, quan a les altres capitals estatals dediquen una bona estona. Sembla que Espanya no resisteix la prova del cotó de comparació d’actitud democràtica amb el Regne Unit o amb Dinamarca.

El dia 20 toca referèndum a Sant Feliu impulsat per la Plataforma Sant Feliu Decideix i recolzat per CIU, ERC i ICV (per fi s’han decidit, me n’alegro, Jordi, no és important l’index de participació, l’important és el fet), coincidirem en data amb Cornellà on gent com el Justo Molinero recolzen sense matisos aquesta iniciativa democràtica. On no coincidirem és en tarannà democràtic ja que  l’alcalde de Sant Feliu , el Juan Antonio Vàzquez pensa que es pot passar pel folre les decisions del ple i en plena enrabiada s’ha negat a cedir locals municipals per a la consulta. Tota una lliçó de coherència democràtica la del nostre batlle.

Vodpod videos no longer available.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s