Traduir documents

Online Document Translator

Online Document Translator

Últimament haig de treballar amb documents en anglès i en d’altres llengües de la UE, així que em veig obligat a fer mans i mànigues per sortir-me’n d’aquesta complicació afegida al desenvolupament de projectes d’àmbit europeu.

Si és poca cosa. normalment amb el Google Translate ja n’hi ha prou per acabar d’entendre allò que no entens, però el problema és quan t’arriben documents extensos que has de revisar i fer-ne un retorn. Treballar en una llengua que no domines prou et fa ser lent i sovint por eficient i aquí el Google tampoc t’ajuda a resoldre el problema ja que tot i que tradueix documents, te una limitació del nombre de pàgines a traduir i a més, no pots fer “copiar i enganxar” de tot el traduït (has d’anar paràgraf per paràgraf)

Buscant, he trobat una petita joia, se’n diu DocTranslator i el que fa és domesticar la potencia del traductor de Google i mitjançant un applet de Java permet traduir documents de Microsoft Office (doc, docx, ppt, xls, xlsx, pptx, txt) mantenint el seu format i aspecte. És a dir, partim d’un document en una llengua, per exemple una presentació en anglès, i acabem tenint el mateix document traduït al català però idèntic en quan a presentació i format a l’original.

Cal, però, tenir present que les traduccions no són perfectes i que s’ha de revisar el resultat.

És un servei en línia i per tant no cal instal·lar res (només tenir el Java posat) però em va costar una mica fer-lo funcionar. La llengua preferent del meu ordinador és el català, però li costava de detectar-la i entrava en una mena de bucle sense fi. Al final vaig haver de canviar la llengua per defecte (posant l’espanyol o l’anglès) i des d’aleshores  ha funcionat correctament. Al lloc trobareu també un bon tutorial de funcionament.

[DocTranslator]

2 pensaments sobre “Traduir documents

  1. Retroenllaç: Necessites Traduïr Un Document Sencer (Office, PDF,…) – Doc Translator! « Tic X Tothom

  2. Molt bona explicació. Ara espero que sigui capaç de fer-ho bé i me´ n surti…
    Es que ja ho havia fet i força bé, però ho canvien tot tan depressa que no segueixo…
    Per això són tan d´agraïr aquestes ajudes – Moltes gràcies i felicitats pel blog !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s