Don’t panic

Marvin

Marvin

Les operacions amb les particions (en tinc 6 a l’ordinador) són sovint d’alt risc i de cop hi volta tot peta i no hi ha manera d’arrencar res. Avui ha estat un dia d’aquest, una operació senzilla amb el Partition Magic per redimensionar un partició Windows ha provocat el desastre, la taula de particions missing total i el Gurb Grub ha deixat de respondre.

He accedit amb un liveCD d’Ubuntu per veure si podia recuperar el Grub, però res de res. Les dades les tenia, per això no havia perill, però la situació era de repte personal. Les operacions habituals per recuperar l’MBR, no funcionàvem i tot indicava que tindria que reinstal.lar sistemes (la qual cosa és un pal, sobretot Windows).

Buscant una mica per Internet he trobat una petita utilitat que m’ha salvat el sistema. És el TestDisk, n’hi per a Linux i per a Windows i funciona com un portable. L’he posat en un USB, he arrencat el PC amb l’ERD Commander 2005, i seguint unes senzilles instruccions he reescrit la taula de particions.

Al reiniciar he entrat bé al Windows, el Grub havia desaparegut, però cap problema he aprofitat per actualitzar la versió d’Ubuntu que ja tocava. Ara tot rutlla.

[TestDisk]

[Tutorial TestDisk]

Anuncis

3 pensaments sobre “Don’t panic

  1. Notícia de darrera hora: Gurb no ha desaparegut, pot ser hi ha una mica de boira, però continua essent a tocar de Vic. El que pot ser havia desaparegut és Grub 😉 a mi també em passava fins que vaig viure uns anys a Osona.

    Una abraçada de bits rampants, d’un que té 7 ordinadors, 4 pda’s i 2 comandaments a distància… ah! i ordinador de busseig, però com que no es pot programar no el compto.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s