Espoliar gent gran

Avui m’han explicat un cas d’espoliació dels estalvis d’una dona gran per part dels seus fills. Val ha dir que no és el primer que m’expliquen. El sistema és simple, només es requereix una persona gran i sola, sovint confiada i cega respecte a tot el que sigui o faci el fill o filla. Un requisit imprecindible és que els esmentats fill facin gala de tenir uns pocs escrúpols ben consolidats i de disposar d’unes altíssimes cotes d’egoisme.

El primer pas consisteix en posar el compte dels estalvis de tota la vida a nom del fill o filla per tal d’evitar que el govern “es quedi una part de l’herència”. La cosa sol acabar amb el compte buit i el pare o mare oblidat i/o en mans dels serveis socials per què s’han quedat amb el cul a l’aire.

O bé fer una “falsa venda” del pis: “Mare/Pare poses el pis al nostre nom (així el govern…) i vivim tots plegats i estaràs prop dels nets” Al cap de poc temps comencen els conflictes amb la nora o amb el gendre i el resultat sol ser l’ingrés de l’ingenu progenitor a una residencia geriàtrica. “És que ho has d’entendre, no hi cabem tots, el pis és petit, però en vindrem a veure sovint…”

La palanca a vegades són els nets, els pares ja grans i sols, cedeixen en tot per tal de tenir contents als fills i poder així (creuen) accedir als nets: “és que si no ho faig no me’l deixaran veure” Es juga amb la por, el desconcert i amb la debilitat emocional de l’edat. D’altres és la creença dels propis progenitors de que els pares ho han de “fer tot” pels fills, que la seva obligació de pares és per tota la vida. El comú denominador és que aquestes persones pràcticament no tenen xarxa social al seu voltant (amics, altres parents…)  i els seu únic referent social són només els fills.

La majoria dels casos que he conegut, han acabat amb la mort prematura, en mig de la depressió i l’oblit.  Horrible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s