Guia per enfortir l’apropiació social de les TIC

 

 

La gent de Colnodo, a Colòmbia, a part de bons amics són uns cracs en la dinamització i coordinació de xarxes de telecentres. Creuen fermament en la importància que tenen els telecentres en el desenvolupament comunitari i social del lloc on s’ubiquen. Ara, conjuntament amb la Universidad Autónoma de Occidente i COMPARTEL,  (la xarxa estatal de telecentres colombiana) han publicat sota llicencia Creative Commons, la “Guía para fortalecer la apropiación en los centros de acceso comunitario a las TIC” adreçada als dinamitzadors dels telecentres.

L’objectiu de la guia és oferir una eina pedagògica per als dinamitzadors dels telecentres que els ajudin en les tasques de gestió social de les TIC. Planteja estratègies per augmentar l’impacte social dels telecentres i presenta propostes per a la organització dels telecentres des d’una perspectiva participativa i articulada amb la comunitat. Tot amb un llenguatge clar i entenedor i que cerca l’empoderament de les TIC per part dels dinamitzadors i els usuaris dels telecentres.

En una primera part de la guia es descriuen les tasques essencials de la vida quotidiana d’un telecentre, parlen de formació, socialització, planificació… i en un segon bloc proposen eines i estratègies de comunicació i promoció del telecentre. Tot amanit amb els “consells d’or” que sintetitzen els aprenentatges més rellevants.

Tot plegat ofereix una visió de telecentre i d’ús de les TIC útil per a les persones i per al desenvolupament social, centrant-se en  la concepció de les TIC com a mitjà per al desenvolupament. Molt recomanable.

[Guía para fortalecer la apropiación en los centros de acceso comunitario a las TIC]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s