Comparacions poc exactes

Detenció de Julian Assange

Si heu llegit la trilogia Millenium de l’Stieg Larsson, no deixareu de trobar algunes semblances amb el cas Wikileaks. Sense voler comparar el Julian Assange amb el Mikel Blomski, el cap visible de Wikileaks sembla que s’ha volgut enfrontar a un enemic massa gran per a les seves forces i aquest enemic, que no rebat en cap moment la certesa dels documents publicats, fa l’únic que ara pot fer: atacar amb ferotgia la seva honorabilitat personal com a forma de silenciar-lo.

L’acusació contra Assange faria més aviat riure sinó fos perquè es dona a la Suècia actual (que lluny està de la Suècia d’Olof Palme). Encara que aquesta acusació fos veritat, els sobreactuats esforços de la fiscalia sueca i els set dies de retenció dictats per la justícia anglesa semblen unes mesures una mica massa exagerades. Així que pesa més el personatge i la pressa per silenciar-lo, que el presumpte delicte del que se l’acusa. Per cert, a la vista per l’extradició, contarà el precedent Pinochet?

A aquesta persecució s’hi ha afegit grans empreses del món com Amazon, Paypal, Visa, Mastercard o la “neutral” banca suissa, totes elles que han cedit de manera vergonyant a les pressions del govern nord-americà (en mans per cert, d’un flamant premi Nobel de la Pau)

En aquest serial no manca tampoc la vessant hacker i l’assegurança de vida en forma de fitxer encriptat que corre per Internet, el famós insurance.aes256, els seus 1,39GB deuen de portar de corcoll hores d’ara als serveis secrets de tot el món i a bona part dels hackers, crackers i demés bestioles de la cosa informàtica.

Així que mentre la presumpta Caixa de Pandora estigui donant voltes, quedaria molt lleig que el cap de Wikileaks fos trobat mort d’un tret en qualsevol cantonada, sembla més assenyat marcar-lo com a violador i pervertit perquè el dia que s’obri aquesta caixa (que s’obrirà, segur) se’n pugui dir que ha estat el muntatge d’un personatge poc de fiar, cosa que encara que sigui veritat ningú es creurà ja que els que ho diran tampoc seran gaire de fiar.

El que trèiem (de moment) de tot això, és que sempre s’ha usar el condó ja que mai se sap quan la fiscalia sueca pot aparèixer. En tot cas sempre ens quedaran les novel.les de l’Stieg Larsson.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s