Diàlegs que s’esborren

poetes contrallum

Si passegeu sense pressa per l’inconclús i deshabitat barri de Can Bertrand, pareu un moment en la confluència del carrer Joana Raspall amb l’avinguda del Sol, allà veureu una escultura de ferro rovellat que omple un racó del parc Llorenç Sans. Per si encara no n’esteu al corrent, aquesta escultura porta per nom “Diàlegs” i és de l’arquitecte Jon Montoro Madariaga.

Potser la curiositat us encalça i us fa apropar al garbuix metàl·lic, fixeu-vos que el diàleg que malda per establir el conjunt, és entre quatre poetes santfeliuencs i que cadascú d’ells aboca els seus mots en un dels quatre blocs que el componen. Si us endinseu entre els seus angles, amb intenció d’escoltar el diàleg, veureu que és en aquest punt on s’acaba la poesia i pensareu que us cal anar a ca l’oculista a graduar-vos la vista.

Ha passat poc més d’un any de la inauguració i el verdet ha començat a esvair els poemes i a emboirar el diàleg entre els poetes i els ciutadans tafaners que s’hi acosten a escoltar que diuen.

Tal vegada van ser les estretors pressupostaries del moment les responsables de que el havia de ser el gravat d’uns mots en el ferro, esdevingues un poc noble plàstic adhesiu enganxat sobre el metall mal envernissat, amb lletres de color negre, poc contrastades en el creixent fons obscur del rovell. Les dificultats per llegir desanimaran qualsevol desig d’escoltar i de gaudir dels mots que bescanvien  na Ramona Pons, en Llorenç Sans, na Joana Raspall i en Martí Dot.

I és una llàstima, està molt bé que hagi art als carrers, però no hem de perdre l’oportunitat de que aquest art sigui també accessible i perdurable.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s