Submisió mental

¿Debe cambiarse este año la celebración de Sant Jordi al caer en Semana Santa

La Vanguardia del diumenge preguntava als seus lectors  si fora convenient de canviar la celebració de Sant Jordi, que enguany cau per Setmana Santa. He vist també aquest debat en articles i comentaris a diferents mitjans i la veritat el plantejament del dilema em sembla d’un dependència mental al poder religiós preocupant.

Tenint present que Sant Jordi és una festa cívica, d’arrel democràtica, no fora millor plantejar-se si enguany no s’hauria de traslladar Setmana Santa perquè no coincideixi amb Sant Jordi?. No fora millor d’acabar amb la conya marinera de que cada any Setmana Santa canvi de data i s’escaigui en funció de la Lluna i de l’humor de l’Església?

Front al patetisme dels que han presentat la pregunta d’aquesta manera, hi ha el seny de la majoria: el 93% opina que Sant Jordi ja està bé com està. Ara podríem preguntar (i reconèixer el fet) si estaria bé convertir Setmana Santa en les Vacances de Primavera, amb data fitxa de celebració i de pas plantejar la supressió de la immenjable festa de la Immaculada, on celebrem de manera absurda que una dona jueva de fa dos mil anys es va quedar embarassada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s