3er. Fòrum Global de Telecentres

foro global de telecentros

Porto dos dies submergit en el 3er. Fòrum Global de Telecentres, que aquest cop es realitza a Santiago de Xile. Els dos anteriors van ser a Singapur el 2008 i a Tunis el 2005, vaig estar al primer i ara estic participant en aquest. La progressió de la consciencia y el valor dels telecentres com a eines de progrés és meteòrica.

A Tunis érem un petit grup de tots els continents, convençuts de les possibilitats de la idea i que cercàvem estrènyer llaços. A Santiago som molta més gent, de molts més racons, i amb moltes realitats i projectes d’èxit que explicar-nos. Entremig han passat coses: les acadèmies de telecentres comencen a ser una realitat, les xarxes socials estan al centre de tot debat, i es debaten temes tan diversos com la salut, la empleabilitat, la prevenció de desastres, o l’empoderament de les TIC com a forma de superar la pobresa.

El que ha succeït és que les TIC han esdevingut un potent motor de desenvolupament i dinamitzadors i telecentres en són un dels principals actors. Però han canviat més coses, el mateix concepte ha sofert mutacions, les biblioteques esdevenen també telecentres i el rol del dinamitzador s’amplia i adquireix més rellevància. La bretxa digital es situa al centre de moltes de les bretxes que causen exclusión al món.

I no s’atura aquí la cosa, el que era a Tunis un grupet d’entusiastes, són ara potents organitzacions regionals: la Xarxa de Telecentres d’Amèrica Llatina i el Carib és una realitat il·lusionant, Telecentre-Europe te ja identitat política funconal i la Fundació Telecentre.org, com a paraigua, és ara una organització independent, d’abast mundial amb seu a Manila. Fins i tot n’hem apres aquí: l’Associació de Telecentres d’Espanya s’organitza com un espai on sumar esforços.

Tenim grans reptes, i el deure d’arribar al proper Forum, a Espanya el 2014, amb més fites aconseguides.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s