Banca i ètica, molt més que un oxímoron?

Banca ètica

Hi ha coses que semblen contradictòries, per exemple “intel·ligència militar” com deia mig en conya, però molt seriosament en Groucho Marx o bé “tolerància cero” que deu ser l’oxímoron preferit del Felip Puig. Però segurament un dels oxímorons més actuals és el que ha popularitzat l’Arcadi Oliveres, la “banca ètica

Ahir al Cinebaix, després de veure la pel·licula “Déu Salvi Islàndia” varem poder escoltar les paraules d’en Ramon Pascual que ens va explicar la iniciativa de banca ètica impulsada per Coop57, una cooperativa de serveis financers al servei de l’economia social.

El model, totalment basat en la confiança (i amb un índex de fracàs pràcticament zero) ajuda només a organitzacions socials (no a particulars) amb un model ètic d’activitat, finançant projectes que generen ocupació i desenvolupament. Tot està molt regulat i organitzat (i al marge del sistema bancari tradicional), el sistema d’avals és distribuït entre moltes persones que es responsabilitzen d’una petita part del crèdit.

L’any passat van finançar 150 projectes per un import de 6,5 milions d’euros. Obtenen el recursos emeten bons (com els de la Generalitat) retribuïts amb un interès.

[Fetasantfeliu: Entrevista a Ramon Pascual]

Un pensament sobre “Banca i ètica, molt més que un oxímoron?

  1. Retroenllaç: Poseu els vostres diners a la banca ètica | Institut Escola Turó de Roquetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s